Skip to main content
Avac Vakuumteknik

AVAC söker produktionsansvarig tekniker

By Aktuellt

AVAC Vakuumteknik AB är ett innovativt tillverkande företag i Mullsjö med tillverkning av vakuum- komponenter för industrin som kompetens. Våra produkter används inom allt från transportsektorn till robotautomation och en mycket stor andel exporteras till ledande företag inom sina sektorer.

Till vår produktion behöver vi en driven självständig tekniker som kan ansvara för vår produktion och säkerställa att våra produkter möter industrins högt ställda krav avseende prestanda och kvalitet och samtidigt vara hands on och en del av produktionen som ser till att våra deadlines kan hållas. Vi är ett litet team och det är viktigt att kunna hålla samman det och få ut det bästa av dess och vår maskinpark. Du är därför även en lagspelare som kan hantera och köra våra maskiner och optimera dess beläggning.

Vi arbetar till stor del med bearbetande tillverkning men även montering och testning. Som produktionsansvarig är du den som ser till att dessa steg fungerar och medverkar i framtagande och säkerställande av att vi har de bästa metoderna och rutinerna. Under framtagande av nya produkter eller förbättringar av befintliga kommer du att vara en del av dessa projekt och ansvarar för att de produktionstekniska aspekterna tillgodoses och är korrekta. Du rapporterar till ledningen och är vår primära kontaktyta till produktionen. På sikt kan tjänsten även utvecklas till att innefatta mer ansvar för kvalitets- och miljösäkring.

Vi söker dig som arbetat några år med produktion i industrin, gärna med viss ansvarsbefattning. Du har en god balans av ledar- och lagspelaregenskaper och med ambitioner att utveckla din kompetens. Utbildning inom verkstads- / produktionsteknik är meriterande och ett tekniskt intresse en förutsättning.

Ansökan med CV till:

E-post: martin.ekstrom@avac.se
Telefon: 0392-49781

Martin Ekström utsedd till ny VD för AVAC Vakuumteknik AB

By Aktuellt

Martin Ekström, närmast från en tjänst som VD för Gimatic Nordic AB, har utsetts till ny VD för AVAC Vakuumteknik AB. Martin har edan tidigare många års erfarenhet av affärsutveckling inom automation och vakuumteknik.

– Jag är stolt över att få chansen i ett så välskött och fint företag som AVAC och ser fram emot att fortsätta den framgångsrika resan och kunna bredda bolagets marknad, dels med hjälp av nya, innovativa egenutvecklade produkter men också de existerande samt identifiera nya segment och marknader för oss säger Martin Ekström.

AVAC har hög kompetens inom såväl utveckling som tillverkning ”i huset” vilket ger oss en flexibilitet och pålitlighet som våra kunder uppskattar. Det är en stor fördel att företaget står stabilt med helt unika skräddarsydda produkter som bas för fortsatt utveckling och tillväxt.

– Det känns naturligtvis även tryggt att nuvarande VD Tom Casinge fortfarande fortsätter operativt i företaget och som styrelseordförande. Det ger en naturlig förankring i det som är kärnan i företaget säger Martin.

 

NY MULTIKRETS-Ejektor ökar säkerheten

By Aktuellt

Avac introducerar MULTIKRETS-Ejektorn med separata vakuumhållventiler för varje vakuumkrets.

Vid ett eventuellt tryckluftbortfall som avbryter vakuumgenerering, upprätthålls vakuumnivån i kretsarna till dess att systemläckage gradvis reducerar vakuumnivån.

En gemensam signal öppnar hållventilerna och lossblåser objektet, vilket medför ett reaktionssnabbt system med utmärkt överskådlighet.

Denna option kan kombineras med samtliga modeller av MULTIKTRETS-Ejektorer.

Introduktion av MULTIFUNKTIONS-ejektorn

By AktuelltNo Comments

AVAC introducerar AUTOVAC MFE som är en ny smart vakuum ejektor. Den nya MULTIFUNKTIONS-ejektorn är framtagen med Industri 4.0 i åtanke och är en smart
Plug & Play ejektor med integrerad luftsparautomatik. Ejektorserien omfattar fyra storlekar vilket gör det möjligt att välja passande storlek för den specifika applikationen.

Read More

Introduktion av 2BV-AIR SAVE

By AktuelltNo Comments

AVAC presenterar den nya ejektorserien 2BV-AIR SAVE med integrerad luftsparautomatik. Den pneumatiska styrkretsen för luftsparautomatik erbjuder en sparpotential som överstiger 95% . Vakuumhållventilen ökar säkerheten vid ett eventuellt tryckluftbortfall. Ejektorserien omfattar sex olika storlekar vilket gör det möjligt att välja passande storlek för den specifika applikationen.

Read More